Skip Navigation or Skip to Content
logo
Ons bestaansrecht

Onze opdracht

Onze opdracht

Wij zijn Verdi: verbonden in diversiteit.

Wij gaan het avontuur aan van de groei van onze kinderen tot karaktervolle

en betrokken burgers die bijdragen aan een duurzame wereld.

Bij Verdi onderwijs geloven wij in een aanpak die zich focust op totale vorming van het kind, De leerkracht is daarin de spil. We hechten daarbij veel waarde aan groei, van zowel leerling als leerkracht, als alle andere medewerkers. 

Alleen zo kunnen we onze leerlingen voorbereiden op een wereld die zich in een razend tempo blijft ontwikkelen op een wereld die vraagt om burgers die verantwoordelijkheid nemen voor elkaar en voor de toekomst van onze planeet. Zo groeit bij Verdi elk kind, in verbondenheid met de ander, door betekenisvol onderwijs, naar zijn plek in een duurzame maatschappij.

Gaan voor de verbinding

In een tijd van individualisme gaan wij voor de verbinding. Niet alleen verbinding op school, maar ook tussen de scholen onderling, met ouders en onze andere stakeholders. Dat doen we op een krachtig fundament van kwaliteit in onderwijs en duurzaamheid in denken en doen. Wij zien het daarom als onze belangrijkste taak om elk van onze scholen, met de juiste ondersteuning en mentoring, in hun eigen kracht te zetten en tegelijkertijd de verbinding te zoeken. 

Dat doen we door hen te ondersteunen op het gebied van o.a. P&O, innovatie, financiën, samen organiseren, samen leren en samen kansen benutten. Daardoor kunnen alle scholen zich volledig focussen op waar zij goed in zijn: kwalitatief hoogwaardig onderwijs en tegelijkertijd een persoonlijke aanpak. Want elke school krijgt de ruimte om invulling te geven aan een eigen identiteit, gezicht en karakter die elk van hen bijzonder maakt. Dat maakt ons als Verdi tot een divers geheel in verbondenheid. 

Hoewel diversiteit vaak wordt gezien als een uitdaging, zien wij het als een kans. Een huis bouw je tenslotte ook niet met alleen een groep timmermannen. Het vergt een team van specialisten dat onder de juiste leiding nauw samenwerkt. Zo zien we onszelf: niet als zomaar een groep scholen, maar als scholenteam, met Verdi als mentor. Waarbij elk lid z’n eigen rol heeft en de naam van het team met trots draagt. Want die staat ergens voor. Die maakt ons bijzonder en verbindt ons met elkaar. 

Samen zijn wij Verdi onderwijs!