Skip Navigation or Skip to Content
logo
Certificaat behaald!

Beheerder Brandmeldinstallaties weer up to date!

Iedere school is verplicht om een Beheerder Brandmeldinstallaties (BBMI) te hebben. Deze medewerker is op dit gebied het eerste aanspeekpunt voor collega’s en verricht iedere maand belangrijke controles om de werking en veiligheid van de brandmeldinstallatie te garanderen. Dit noteert hij/zij vervolgens in het logboek brandmeldinstallaties. Begin dit jaar, verspreid over drie cursusdagen, hebben maar liefst 17 (hoofdzakelijk) conciërges deelgenomen aan de cursus Beheerder Brandmeldinstallaties. Tijdens deze sessies is veel informatie en uitleg gegeven over het beheer, de bediening en de periodieke controles van brand- en ontruimingsinstallaties, zoals deze in de wet is vastgelegd in NEN 2654-1 en NEN 2654-2.

De cursusdag begon in de ochtend met algemene informatie, dat niet altijd voor iedereen topfavoriet was, maar wel erg nuttig en belangrijk. In de middag werd het praktischer en is verdere uitleg gegeven over de werking en bediening van een brandmeldinstallatie. De brandmeldinstallatie van de school/cursuslocatie zelf, als ook een door de cursusleider zelf meegenomen brandmeldinstallatie, werd uitgebreid  bediend en getest. Iedereen ging uiteindelijk met het officiële certificaat “Beheer Brandmeldinstallaties” op zak naar huis!