Skip Navigation or Skip to Content
logo
Ik groei, jij groeit, wij groeien!

Coöperatief geleerd via de Verdi Academie

Geslaagd voor de cursus Coöperatief Leren!

 

Afgelopen jaar hebben 21 collega’s de modules van de Verdi Academie Coöperatief Leren gevolgd. Deze basiscursus bestaat uit verschillende coöperatieve werkvormen die de leerkrachten direct in hun klas kunnen inzetten. De cursus gaat nader in op hoe de betrokkenheid van de leerlingen op een praktische manier verhoogd kan worden en over het inzetten van meerdere coöperatieve werkvormen gedurende de dag in de klas. Daarnaast is er volop aandacht voor de nodige theorie om deze werkvormen gedegen in te kunnen zetten.

Coöperatief Leren is onderdeel van het aanbod van de Verdi Academie.  Dit professionaliseringsaanbod wordt jaarlijks speciaal voor onze eigen leerkrachten en medewerkers samengesteld.

CoöpCoach is Frank van Leuken, hij is zelf ook werkzaam bij Verdi en onder zijn enthousiasmerende leiding wordt al een aantal jaren deze gedegen maar toch ook praktische cursus gegeven. “Het was een enthousiaste groep, die met veel inzet en plezier gewerkt en geleerd heeft gedurende dit schooljaar. De tijd vloog dan ook vaak voorbij tijdens de lessen en de cursisten gingen weer geïnspireerd aan de slag in hun eigen klas, ” aldus Frank. Uiteindelijk ontvingen 17 cursisten hun certificaat Coöperatief Leren.